20. heinä, 2014

Persupoliittinen populismisuoli

 

 

http://www.halla-aho.com/scripta/kysymys_kunnallisesta_mamubisneksesta.html

Herra Halla-aho persuuden ytimessä. Hän kertoilee näin:

-"Marjetan johtamassa perhekoti Topinkassa ei ole ainakaan tällä hetkellä maahanmuuttajanuoria, joten ei voida sanoa, että hänen "elinkeinonaan" olisi maahanmuuttajien kotouttaminen", ja sitten kuitenkin kirjoittaa näin:"Lieksan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Ari Marjeta työskentelee toimitusjohtajana perhekodissa, joka tarjoaa mm. maahanmuuttajille suunnattuja palveluja. Herää perusteltu kysymys, onko henkilö, jonka oma elinkeino hyötyy tai pyrkii hyötymään kotouttamista vaativista maahanmuuttajista, ainakin moraalisesti jäävi päättämään sellaisten maahanmuuttajien sijoittamisesta kuntaan, joiden elatus on pääosin tai kokonaan veronmaksajien varassa".-

Ensin Halla-aho siis sanoo, että maahanmuuttajanuoria EI ole perhekoti Topinkassa, mutta sitten herra Marjeta kuitenkin hyötyy tai pyrkii hyötymään maahanmuuttajanuoriin suunnatuista rahoista. Logiikka? Miten palvelun tarjoaminen muuttuu hyödyksi tai moraalittomaksi pyrkimykseksi? Sillä vaikuttaa melko suoraselkäiseltä toimijalta tuo herra Marjeta, kun ei ole ilmeisestä mahdollisuudesta huolimatta hyödyntänyt maahanmuuttajanuoriin suunnattuja rahavirtoja omassa toiminnassaan.

Minusta siis ainoa perusteltu kysymys tässä kohtaa on se, että onko Halla-aho sittenkin idiootti. Kun persun kuorta hieman rapsuttaa, paljastuu sieltä persun ruskea ydin, jonka väri on ruskea ja haju muistuttaa minua maaseudun keväästä, jolloin vuoden tuotokset navetan lantalasta levitettiin pelloille sulostuttamaan hajuaistia. Yksinkertainen kaava toimii: missä persu, siellä paska.

Sillä tarinaa luodaan tuottamalla jykevää halla-aho faktaa:

1. Kielteistä ilmapiiriä ovat synnyttäneet etenkin huhut ja tiedot…
2. Internetissä julkaistujen kuittien mukaan…
3. Maallikolla herää helposti epäilys…
4. Herää perusteltu kysymys…
5. Maahanmuuttajien oletettu tai todellinen erityisasema…
6. On moraalitonta, jos…
7. Vielä hälyttävämpää on, jos…

Halla-aho- retoriikkaa puhtaimmillaan, ehdollisiin ja varauksellisiin lausahduksiin ja jossitteluun perustuvaa tunnelmanluontia, jossa tarkoitus ei ole perustaa sanomaansa faktoihin, vaan ainoastaan luoda kuvitelmaa mahdollisesta ongelmasta (joka tietenkin tässä ääliöiden maahanmuuttokriittisessä diskurssissa muuntuu todelliseksi). Moraalitonta ja tyylitöntä agitaatiota. Ei muuta.

Ja jos asiassa olisi syytä epäillä rikosta, olisi se poliisin asia, ei eduskunnan. Mutta kun asiaa ei ole, niin tehdään propagandaa. Kuten aina ennenkin, ei mitään uutta rasistirintamalla.

Toki herra Halla-aho ‘korjaa’ tekstiään hieman (tietenkään poistamatta alkuperäistä, virheellistä tekstiä): ”Kirjalliseen kysymykseen liittyvässä, eilen lähetetyssä tiedotteessa oli Lieksan kaupunginvaltuuston puheenjohtajaa Ari Marjetaa koskeva väite, joka ei pidä paikkaansa eikä vastaa täsmällisesti itse kysymyksenkään sisältöä. Marjetan johtamassa perhekoti Topinkassa ei ole ainakaan tällä hetkellä maahanmuuttajanuoria, joten ei voida sanoa, että hänen "elinkeinonaan" olisi maahanmuuttajien kotouttaminen. Tosin samaan hengenvetoon on todettava, että omassa markkinoinnissaan Topinka nimenomaan pyrkii luomaan tällaista mielikuvaa”.

Tuo korjaus falskiudessaan typerryttävän läpinäkyvä: "Mä nyt kirjoitin täyttä sontaa, enkä mä väitä mitään, mutta miettikää hei ite, on toi outoo hei. Mut en mä sano mitään". Tuo on niin paksua tuotosta suoraan persupoliittisesta populismisuolesta, että pitää olla lukutaidoton tai Scriptauskossaan vahva, jos sitä ei huomaa.

 

Persuuden ytimessä, typeryyden ytimessä. Sitä saa, mitä tilaa.