13. huhti, 2014

Poliittinen performanssi, jolla on Seppo Lehdon kasvot

 

Kun tarinassa ovat nimet Jussi Halla-aho, Seppo Lehto ja James Hirvisaari (ja sivuroolissa herra Tossavainen), ymmärtää heti, että tulevan tarinan on oltava seikkailu.

Tarinahan alkaa julkisuudessa surullisen kuuluisasta ’Hetero Pride’- tapahtumassa, jossa ylpeät heterot lähinnä keskittyivät kertomaan, miten homous on yököttävää ja lasten silmiä tulisi suojella homopropagandalta. Tiedättehän, raikkaita tuulahduksia putininmaalta tuosta naapurista. Epäselväksi toki on edelleen jäänyt, mitä se ylpeä heterous sitten on, mutta ilmeisesti se on lähinnä jotain ’ei-homoa’. Ota siitä nyt sitten selvää, kun ei se taida näille ylpeille heteroillekaan olla täysin selvää.

No, tapahtuman puhujien Seppo Lehto etunenässä arvomaailma selvisi aika pian tapahtuman jälkeen – jos se nyt jollekin oli vielä epäselvää – julkisuuteen levinneistä kuvista, joissa tapahtuman puhujat tekivät natsitervehdyksiä ja pukeutuivat Adolf Hitler- maskeihin. Toki tapahtuman järjestäjä ’irtisanoutui’ näistä Sieg Heil- kuvista ja sanoi, ettei tällä ole mitään tekemistä itse tapahtuman kanssa. Tämä on toki yhtä loogista, kuin se, että lasten tapahtumassa olisi puhumassa Jammu-setä ja sanoisi ihan tosissaan, ettei puhujien taustalla ole mitään merkitystä. Mutta saahan sitä selitellä. Vihjeenä voisin sanoa: mielikuva ja konteksti. Muistakaa nämä kaksi termiä seuraavalla kerralla, ylpeät heterot, niin hyvä tulee!

Miten alussa mainitut tarinan henkilöt kietoutuvat yhteen suuremmassa kuvassa, saattaa joku lukijoista kysyä? Helposti. Sillä näihin henkilöihin kulminoituu koko perussuomalaisuuden julkinen kuva näinä päivinä:
1. Halu laventaa sananvapauden rajoja – ja tavoitteena on luonnollisesti halu päästä solvaamaan ja panettelemaan sananvapauden nimissä vähemmistöjä, erityisesti islamia ja muslimeita.
2. Halu vähentää humanitaarista maahanmuuttoa – ja tämä liittyy myös kohtaan 1, sillä maahanmuuttopolitiikan ’kritiikkihän’ on tarkoittanut Halla-aho/Hirvisaari/Lehto- kolmikolla aina solvaamista, kiihottamista ja panettelua.


Toisin sanoen tämä kolmikko on aktiivisesti tehnyt työtä vuosikausia sen eteen, että huonot tavat ja rasistinen retoriikka saataisiin ylennettyä hyväksyttäviksi tavoiksi tehdä politiikkaa. Historiaahan tältä kolmikolta löytyy jo kauempaakin historiasta, sillä jo vuonna 2008 Jussi Halla-aho kirjoituksessaan ’Muutama täky Illmanin Mikalle’ puolusti Seppo Lehtoa ja hänen saamaansa tuomiota kunnianloukkauksesta ja uskon rauhan rikkomisesta ja James Hirvisaari viimeksi eilen 1.10.2013 vaati, että Seppo lehdon saama tuomio tulisi kumota virheellisenä.

Ei ole siis ihme, että näiden kolmen henkilön tarina kietoutuu yhteen, kun he tekevät työtään sananvapauden rajojen laventamiseksi ja sanan säilän rohkeamman käytön edistämiseksi. Ja Seppo Lehto ’kansantaitelijana’ on mitä sopivin hahmo tähän työhön ja mitä mainioin työkalu siinä pyrkimyksessä, jossa kaikki on oltava sallittua eikä sananvapaudessa turhia kahleita. Seppo Lehto on tarvittaessa helppo laittaa näyttämölle ja pyytää tekemään mitä tahansa, jotta loukkaava älämölö saataisiin nostettua vaivihkaa ihan normaaliksi tavaksi keskustella. Sehän on hänen historiansa tuntien miltei hänen velvollisuutensa! Sieg Heil.

Kuten herra Hirvisaarikin sanoo: -”Seppo Lehdon tuomio pitää perua ja maksaa hänelle täysimääräisen hyvityksen lisäksi kunnon korvaukset.”-

Ja jatkaa: -"Kyseisen kansantaiteilijan kohdalla on mielestäni puhuttava oikeusmurhasta, ja sellaisia erityisesti Valtakunnansyyttäjänvirastossa jatkuvasti tehtaillaan sen varjolla, että rikoslaki tällä hetkellä kriminalisoi jopa mielipiteet, ja tulkinta on sen tähden helposti mielivaltaista."-

Nyt herra Hirvisaaren puolustama herra Lehto on sattumalta Hetero Pridesta alkaen käyttänyt esimerkkinä ja hyödykseen suomalaisen sanan- ja ilmaisunvapaudesta ja erityisesti sen rajoista Sieg Heil- tervehdyksen käytön aiheuttamaa 'kukkahattutätimäistä' pöyristymistä jokaisessa mahdollisessa tilanteessa. Herra Lehto & kumppanit kun ovat niin hassunhauskalla tavalla keksineet, että kysehän on roomalaisesta tervehdyksestä ja Seppo Lehtokin tervehtii sillä tavalla nykyään aina. On hygieenista ja sillee. Hassunhauskaa. Hehheee. Koko maailma nauraa tälle u s k o m a t t o m a n hauskalle oivallukselle. Tai sitten ei.

Kyllä te näin toimivat saatte niin tervehtiä, mutta turha sitten vinkua siitä, että teitä pidetään huonotapaisina moukkina näin tehdessänne. Tämä tapahtuu meinaa ihan vain siksi, että 99% koko ihmiskunnasta pitänee kyseistä tervehdystä natsitervehdyksenä. Siksi sen tekeminen esimerkiksi eduskuntatalossa Seppo Lehdon performanssissa osoittaa vain huonoa makua, moukkamaisuutta ja epäkunnioitusta koko eduskuntaa kohtaan.

"Superhuumoria", sanoo herra Hirvisaari. Ja minä sanon: maaperän muokkausta rajattomalle propagandalle. Sillä tarkoitus on ilmaisunvapauden kaapuun puetun agitaation oikeuttaminen ja sitä kautta kielenkäytön rajojen laventaminen - ja tietenkin 'meidän muiden pipon kiristämisen' osoittaminen. Odotankin jo innolla herra Hirvisaarelta kannanottoa siitä, että Breivik omasi vain 'laajemman käsityksen ilmaisunvapaudesta'. Että Breivik oli vain "superisänmaallinen". Tästä tässä Sieg Heil- performanssissakin oli kyse. Sen pyrkimyksen tukeminen, jossa tavoite on lopulta normalisoida aivan minkä tahansa mielipiteen julkituominen, jotta kansanryhmien, uskontojen sekä vähemmistöjen verbaalinen - ja lopulta oikeudellinen - sortaminen onnistuisi. Ja minä en ainakaan halua tällaista Suomea. Ja jos tämä on osoitus 'pipon kireydestä', niin minä ainakin pidän kireää pipoa päässäni ylpeydellä.

Koko tämä Sieg Heil- episodi kokonaisuudessaan on ja oli vain irvokas ja tyylitön performanssi ja tässä kohtaa komppaan 100%:sti bloggaajakolleegaani Sakari Timosta:”Hirvisaaren toimintaa minä ihmettelen. Hän on koko kansanedustajakautensa ajan keskittynyt tuottamaan irvokkaita sirkushuveja kansanedustajan palkalla ja puoluejohto tuntuu olevan hänen tekemisilleen täysin sokea.”

Pohdin toki sitä vaihtoehtoa, että me suomalaiset olemme vain pikkumaisia ja teemme väärin, kun emme naura poikien Sieg Heil- kujeiluille, emmekä ymmärrä kyseessä olevan jatkuvan performanssin, jolla tarkoituksella koetellaan ilmaisunvapauden rajoja. Mietinkin, että heti huomenna voisi pyytää muutamaa muslimia rukoilemaan eduskuntaan. Tiedättehän, Mekkaan päin kumarteluineen päivineen. Ja kun herra Hirvisaari tai joku muu sananvapaustaistelija tästä älähtäisi, niin sanoisi, että ihan tässä vaan pyllistellään ja kumarrellaan, venytellään ja joogaillaan. Vitsi vitsi ja läpällä tässä hei. Uskon, että vitsi ymmärrettäisiin todella tyylikkäästi koko nuivaliston taputtaessa käsiään.

Sananvapaus on toki jännä käsite näiden perussuomalaisten käsissä. Vai mitä sanotte siitä, että Helsingin Sanomien tiedustellessa eduskuntatalossa otettuja Sieg Heil- kuvia, herra Hirvisaari toteaa kuivasti: ”Kiusaamista”. Näinhän se menee näiden nuivien perussuomalaisten maailmassa: kun he sanovat jotain, on se ’kritiikkiä’, mutta kun heistä sanoo edes vähimmässä määrin kriittistä, on se ’kiusaamista’ tai ’ajojahtia’. ~

Tai siis: ei tarvitse olla edes kriittinen, eri mieltä oleminen riittää ajojahdin määritelmäksi.

Näin se menee. Kun perussuomalainen sanoo aivan mitä tahansa, on siihen aina suhtauduttava, kuin totena. Kritiikki on aina rumaa, sillä sananvapaus, mielipiteenvapaus! Mutta jos olet eri mieltä, niin siinä kohtaa samaa vapautta ei ollakaan sallimassa, vaan puhutaan median vääristelystä ja mukasuvaitsevien kyvyttömyydestä suvaita. Ja jos ette tiedä, mistä puhun, niin vierailkaa herra Tossavaisen blogissa US:ssa.

Minäkin toki olen toiminut tällä tavalla. Mutta sitten minä täytin 12.

Yksinkertaisesti: perussuomalaiset haluavat omia itsellensä yksinoikeuden ’kritiikkiin’, joka tarkoittaa väistämättä, että he kokevat omistavansa totuuden ja sen viisauden kiven, jonka oikeutuksella heidän sanomisensa on juuri sitä Oikeaa Kritiikkiä. Tämän vuoksihan on luonnollista, että eri mieltä oleminen nähdään ’ajojahtina’ ja ’kiusaamisena’. Sillä mihin muuhun tyhmät ja tietämättömät pystyvät?

Onneksi Jussi Halla-aho avasi politiikkansa perusteita tyhmille ja tietämättömille tänään keskustelussaan Timo Harakan kanssa sanomalla: ”Älä huoli, Timppa. Saan sisällöttömällä saitillani enemmän ääniä kuin sinä tällä sisällöllä.”

Tämä avaa mukavalla tavalla sitä asiaa, jota olen epäillyt jo pidempään: Halla-ahon äänestäjät eivät anna turhan sisällön vaivata päätään. Äänet toki tarvitaan ja ne kelpaavat, jotta agendan kohdat 1 ja 2 saataisiin eteenpäin. Luonnollisesti. Sehän on politiikkaa ja politiikassa pätevät markkinatalouden lait.

Eikä Halla-ahon oikeasti tarvitse edes sanoa, mitä hän oikeasti ajattelee. Sillä puhutaan Halla-ahosta sitten missä tahansa, mitä tahansa, ryntää hänen hurmahenkinen joukkonsa kuola suupielistä valuen kertomaan, mitä Jussi oikeasti tarkoittaa. Tässä kohtaa herra Halla-aholle pitää nostaa hattua, hän on sen totisesti ansainnut - sillä harvan uskonnonkaan edustajat ovat niin vahvoja uskossaan, kuin ovat hänen kannattajansa. Vain parta ja turbaani puuttuvat. Respect.

Halla-ahohan on tässä samanaikaisen sananvapaustaistelun aikana agendan nro.2 mukaisesti vaatimassa vaivihkaa Perussuomalaisten muuttuvan haluamansa kaltaiseksi nuivaksi, ihmisarvokriittiseksi puolueeksi: -"Viime päivinä olemme kuulleet, että sukupuolineutraalia avioliittolakia koskevan kansalaisaloitteen käsittelyssä perussuomalaisten kansanedustajien kädet sidotaan puoluekurilla. Perusteeksi muista puolueista poikkeavaan linjaan on esitetty se, että sukupuolineutraali avioliittolaki on tyrmätty vaaliohjelmassa.

Minulle tämä ei ole ongelma, koska vastustan sukupuolineutraalia avioliittolakia omista lähtökohdistani, mutta odotan, että samaa periaatetta noudatetaan myös pakolais- ja maahanmuuttopolitiikkaa koskevien vaalilupaustemme kohdalla."-


Jos Perussuomalaisilla on käytössään ryhmäkuri, koskisi tämä väistämättä myös kohtia, jotka puolueen nuivalisto a'la Halla-aho & Co. ovat sinne saaneet sisään ajettua. Tämähän tarkoittaa väistämättä, että koko puolue olisi sillee kepeästi fasistinen ja rasistinen puolue. Tässähän tulee ihan hiki!

Vai onkohan niin, että tämä ryhmäkuri koskee vain Timo Soinin uskonnon kannalta kriittisiä ja siten hänen omiaan 'omantunnon' kysymyksiä? Saas nährä, mitä tähän sanoo Isä Soini.

En voi olla oikeasti pohtimatta erityisesti Sieg Heil- esiintymisten ja nuivuuden maksimoinnin vaateiden tyylittömässä kombinaatiossa, missä vaiheessa perussuomalaisia äänestäneet alkavat näkemään tämän Jytkyn hybriksessä olevan politiikan taakse.

Sillä nyt se politiikka on pelkkää perfomanssia, jolla on Seppo Lehdon kasvot. Ja kertokaa minulle, pystyttekö menemään nukkumaan tämä näky silmiinne syöpyneenä?

Taitaa tulla yö ilman märkiä unia.

Sieg Heil.

Superhuumoria.

Superisänmaallinen.

Hymiö.